19/6/08

Sex story

Δεν ξέρω αν φταίει το βιαστικό καλοκαιράκι, με την έξαρση του «τα πετάω όλα έξω» που το συνοδεύει, ή αν απλά είναι τυχαία σειρά συμπτώσεων. Όπως και αν έχει, συνέβη τις τελευταίες μέρες να επανέλθει στο προσκήνιο ένα παλιό (εώς αρχαίο) θέμα της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Το σεξ!

Είχα καιρό να διαβάσω κάποιο βιβλίο και η απραξία του προηγούμενου τριημέρου με ενέπνευσε στο να σκαλίσω τα ράφια της βιβλιοθήκης μου. Το μάτι έπεσε σε ένα βολικά λεπτό βιβλιαράκι με τον τίτλο «Ο κόσμος του σεξ» του Χενρι Μιλερ. Για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι πραγματιστική αυτοβιογραφική αφήγηση δοκιμιακού χαρακτήρα, όπου ο συγγραφέας δικαιολογεί την τάση που έχει στα (πρώτα, τουλάχιστον, γνωστά) βιβλία του, να περιγράφει τις ερωτικές του φαντασιώσεις και περιπέτειες, με την γλώσσα που τους αρμόζει.

Βλέπετε, τον καιρό που γράφτηκαν, τα βιβλία του χαρακτηρίστηκαν ως πορνογραφικά. Υποπτεύομαι πως κάποιοι πιστοί στο ρητό «τα εν οίκω ουκ εν δήμο» το έκαναν, φοβούμενοι μην τυχών και χαλάσει η ερεθιστική επίδραση του απαγορευμένου, στις οικόσιτες φαντασιώσεις τους.

Εκεί, λοιπόν, που είχα απορροφηθεί από το διάβασμα σκάει το τηλεφώνημα από εργένη φίλο μου, ο οποίος δήλωνε απόλυτα εξοργισμένος με το γεγονός οτι οι γυναίκες που γνωρίζει (και είναι πολλές οφείλω να ομολογήσω) ...δεν τον θέλουν για το κορμί του! Το τηλεφώνημα πήρε τη μορφή ολονυκτίας, όπου προσπαθούσα να τον αποτρέψω από το να βγάλει σε δημοψήφισμα αποκαλυπτικές φωτογραφίες του εαυτού του, για να επιβεβαιώσει τον ισχυρισμό. (Πήγα πάσο μόνο όταν διαπίστωσα ότι εναλλακτικά θα έπρεπε να δολοφονήσει έναν ενοχλητικό αντίζηλο, με τον οποίον συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: τον θέλουν όλες για το κορμί του...)

Η έλλειψη ύπνου, την επόμενη μέρα λειτούργησε ως αφροδισιακό για να κάνω... σεξ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας , προσπαθώντας να σταθώ στο ύψος των καθημερινών μου υποχρεώσεων, ζώντας σε μια πόλη μπορδέλο. Μπαίνοντας στο σπίτι αργά το βράδυ, βρήκα τον γάτο μου να περιφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο, βγάζοντας όσο αρρενωπή φωνή μπορεί να βγάλει ένας teenager γάτος, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει τις ορμές που του γέννησε η γειτόνισσα της διπλανής πόρτας. Ως εδώ και μη παρέκει!

Άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως έχω κάποιο είδος διαστροφής που δεν εκδηλώνω σύνδρομο στέρησης, σε καταστάσεις που επιβάλλουν αποχή από την αναπαραγωγική δραστηριότητα. Να είναι θέμα φύλου ή σεξουαλικότητας; Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε και άνθρωπος να με ρωτήσει γιατί δεν χρησιμοποιώ θηλυκό ψευδώνυμο στο blog. Λες να...; Με όλη αυτήν την φιλολογία περί αμφισεξουαλικών προτιμήσεων και ομοφυλοφιλικών σχέσεων που γίνονται τον τελευταίο καιρό αγχώθηκα!

Μπήκα λοιπόν στο διαδίκτυο να μορφωθώ, και πέφτω πάνω σε τεστ που εξετάζει το φύλο του μυαλού σου. (Αν θέλετε να δοκιμάσετε την τύχη σας, ΕΔΩ) Εκεί ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Σε σκόρ από 0-100 προς θηλυκό ή αρσενικό, παίρνω το απόλυτο 0. Έχω ερμαφρόδιτο μυαλό! Να χαρώ άραγε ή να κλάψω;

Πριν αποφασίσω τι θα έπρεπε να κάνω είπα να το φιλοσοφήσω το θέμα, (τι διάολο αμπελοφιλόσοφος είμαι, έστω και με η ως άρθρο!). Ξανάνοιξα τον Μίλερ: «Όταν σκέφτομαι το σεξ, το φαντάζομαι σαν μια επικράτεια που έχει εξερευνηθεί μονάχα τμηματικά, το μεγαλύτερο μέρος, για μένα τουλάχιστον, παραμένει μυστηριώδες και άγνωστο, και πιθανόν προορισμένο να μείνει ανεξιχνίαστο για πάντα. Μας περιβάλλει ένα πέλαγος δυνάμεων που μοιάζουν να αψηφούν την αδύναμη και ισχνή νοημοσύνη μας. Έως ότου αποδεχθούμε το γεγονός ότι η ίδια η ζωή θεμελιώνεται στο μυστήριο, δεν θα έχουμε μάθει τίποτα.».

Εξίσου ενδιαφέρουσα βρήκα και την άποψή του περί της διαφοράς, με την οποία αντιμετωπίζουν το θέμα τα δύο φύλα . « Μισή ευκαιρία να της δώσεις, και μια γυναίκα σου προσφέρει όλο της το είναι. Το έχει μέσα της από ένστικτο. Ο άντρας όχι! [...] Για τους άντρες το αληθινό δράμα πάντα παίζεται στο παγκόσμιο προσκήνιο. Το δράμα της συνύπαρξης, που είναι το δράμα κάθε ανθρώπου και μάλιστα είναι εξόχως ζωτικό, διεισδύει στη συνείδηση του αρσενικού μονάχα όταν είναι αντιμέτωπος με το διαζύγιο. [...] Ελάχιστοι άνδρες μοιάζουν ικανοί να αντιληφθούν τη σχέση με το άλλο φύλο σαν ένα δημιουργικό αγώνα.»

Κατά έναν περίεργο τρόπο, αυτή του η άποψη μοιάζει να συμφωνεί με τις τελευταίες έρευνες σχετικά με την σεξουαλικότητα των δύο φύλων. Ο μύθος της ανοργασμικής γυναίκας διαλύεται, αφήνοντας να φανεί απλά η συνθετότητα των ερεθισμάτων που οδηγούν τον άνθρωπο γένους θηλυκού στον δικό του οργασμό (Scientific American, 5/2008). Η έκπληξη των ερευνητών ήταν να ανακαλύψουν πως η σεξουαλική διέγερση του γυναικείου εγκέφαλου επιτυγχάνεται με ευρύτερη γκάμα ερεθισμάτων απ’ ότι αυτού, του άνδρα. Από την άλλη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ανακάλυψη ότι, κατά την στιγμή του γυναικείου οργασμού, υπάρχει «κατέβασμα του διακόπτη» σε περιοχές του εγκεφάλου που ευθύνονται για την ένταση και τις αναστολές, καθώς επίσης και μειωμένη ενεργοποίηση των κέντρων που ευθύνονται για την κρίση και αντανακλαστική αντίδραση.

«Ο φόβος και το άγχος, οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει να αποφεύγονται με κάθε κόστος», τονίζουν οι ερευνητές, «για να φτάσει η γυναίκα στο σημείο του οργασμού». Και σαν να μην φτάνει αυτό, η αυξημένη, αυτήν τη φορά, ενεργοποίηση κέντρων που συσχετίζονται με την έκφραση εκδηλώσεων αγάπης, συνηγορούν στην υπόθεση ότι ο συναισθηματικός δεσμός του θηλυκού με τον παρτενέρ της είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική ευχαρίστηση.

Μετά απ' όλη αυτή τη φιλοσοφία, νομίζω ότι δεν είναι τόσο κακό να έχεις ερμαφρόδιτο μυαλό. Σε τελική ανάλυση το χρησιμοποιείς κατά περίσταση, και κατά πως σε βολεύει. Άλλωστε, «το παν στη ζωή είναι η αυτοέκφραση. Όχι το τι εκφράζεις ή το πώς, αλλά απλώς το να εκφράζεις τον εαυτό σου», όπως λέει και ο Μίλερ.


17 σχόλια:

Giousurum είπε...

Den eina themata auta pou enoigeis kalokairiatika.

ampelofilosofos είπε...

Α, κύριε Γιουσουρούμ, σ' αυτό επιτρέψτε μου να διαφωνήσω! Νομίζω ότι είναι θέμα παντώς καιρού και ιδίως καλοκαιριού! ;)

Καιρό είχα να σε δώ στα λημέρια μου... Welcome back! :)

tzonakos είπε...

Ερμαφρόδιτο μυαλό ... χμμμ αυτο πρέπει να σκεφτώ τωρα αν ειναι κακό ή καλό και δεν πήρε πολλή ωρα να αποφασίσω οτι δεν ειναι κακό.
Αν το έλεγα αυτό σε μερικούς απο τους γνωστούς μου θα με ρωτούσαν μάλλον αν σκέφτομαι μηπως ειμαι αμφισεξουαλικός.
Θα μπορούσα. Δεν ειμαι, το ξέρω.
Ξέρω όμως οτι η ανθρώπινη φύση έχει μέσα της μιά δόση απο όλα τα είδη σεξουαλικότητας και εκφράζεται προς τα έξω η πιο ισχυρή.
Ωραίο θέμα. Εχω δει ανθρώπους σε κρίση απο στέρηση και μία φορά και εμένα πριν πολυ καιρό. Εχω δει ανοργασμικές και το αντίθετο, μανιακές και μανιακούς.
Ξέρω οτι το σέξ δεν πρέπει να ναι ενα ταμπού αλλα μια λειτουργία που βγαίνει αυθόρμητα, ομαλά και μας κάνει να νιώθουμε καλά. Ειναι ενα ένστικτο, μια φυσιολογική δραστηριότητα.
Περίοδοι παύσης και κάποιας αδιαφορίας γι αυτό μπορεί να υπάρξουν και δεν ειναι κακό αν δεν ειναι μόνιμο. Αν ειναι μόνιμη η αδιαφορία γι αυτό τότε κατι άλλο φταίει.
Δεν μπορώ να φανταστώ άνθρωπο χωρίς σεξουαλικότητα και ερεθισμό.

Καλη σου μερα :)

tzonakos είπε...

Μόλις τέλειωσα και το τεστ.
Ελπίζω να το έκανα σωστά.
Με βγάζει 15% με θηλυκό μυαλό ! Ωλαλα.
Να ανησυχώ ;
Μπα, μια χαρά νιώθω, καλο το τεστ πάντως.

ampelofilosofos είπε...

Αυτό που αγνοούν οι περισσότεροι είναι ότι η σεξουαλικότητα ή ακόμα και το φύλο δεν καθορίζεται απλά από την ύπαρξη ή όχι του Υ χρωμοσώματος. Ενδεικτικά παραθέτω σχετικό ΑΡΘΡΟ.
Αν μάλιστα προσθέσουμε και τους περιβαλλοντικούς παράγοντες το θέμα γίνεται ακόμα πιο περιπλοκο.
Τώρα, το 15% θηλυκό μυαλό, Τζονάκο, γεννάει ερωτηματικά, πράγματι! ;) Υποθέτω όμως πως η ευγλωτία σου και η αυξημένη σου ικανότητα στην επικοινωνία (που θεωρούνται παραδοσιακά γυναικεία χαρακτηριστικά),είναι που ευθύνονται για το ποσοστό, οπότε μάλλον καλό είναι παρά κακό! :)

tzonakos είπε...

Νομίζω οτι επειδ΄γ το τεστ βασίζεται και σε ικανότητες διανοητικές και θέματα ευγλωττίας γι αυτο με έβαλε πιο πολύ προς γυναίκα ενα πράμα.
Δεν νιώθω γυναίκα και μάλιστα συχνά προβληματίζομαι για το πόσο και αν τις καταλαβαίνω.
Καλά θα πεις, άλλο αυτό, το τεστ δεν εχει σκοπό να σου πει αν εισαι άνδρας ή γυναίκα αλλα το αν ο εγκέφαλός σου κλίνει προς μια θηλυκή πλευρά η ανδρική.
Αν το ξανακάνω θα δείξει άλλα πιστευώ.

ampelofilosofos είπε...

Είναι μυστήριες οι γυναίκες, πράγματι! Αφού μερικές φορές ούτε εγώ με καταλαβαίνω! :)
Ομως ακόμα πιο μυστήριο είναι η λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο τεστ γενικότερα που είναι σε θέσει να καλύψει όλες τις πιθανές πτυχές της λειτουργίας του.

marayia είπε...

Εγω που μολις εκανα το τεστ και μου εβγαλε πως το μυαλο μου κλεινει προς το αντρικο? Λετε να τρεξω να κανω ορμονολογικες αναλύσεις ή να μην ανησυχω αφου ως και προχτες τσακωσα τον εαυτο μου να χαζευει εναν κυριο που καθοταν απεναντι κι επινε το καφεδακι του στο παραλιακο ταβερνακι που ειχαμε καταλυσει?
Αμπελοφιλοσοφε μας ξεσηκωσες! θεμα ειναι αυτο που διάλεξες? Πως θα κατευνασουμε > ? Το ρωτησες?

ampelofilosofos είπε...

:) Χαίρομαι που σας κρατάω σε εγρήγορση! Νομίζω ότι τα αποτελέσματά σας στο τεστ επιβεβαιώνουν αυτό που πλέον τείνει να εδραιωθεί σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες: δεν υπάρχουν καθορισμένοι ρόλοι για άνδρες και γυναίκες ενώ οι διανοητικές ικανότητες είναι κάτι που είναι ανεξάρτητο από τις ορμόνες του φύλου. (Άμα ήταν ...καλός ο κύριος, Λιακάδα, χαλάλι σου! Αν και εμένα με χαλάει λίγο το "φάτε μάτια ψάρια..." ;) )

tzonakos είπε...

Λιακάδα, αν δεν σου φυτρώσει τίποτα περίεργο τότε ΔΕΝ εισαι άντρας :)

patsiouri είπε...

Τέτοια γράφε την ώρα που τουλάχιστον οι μισοί Αθηναίοι Μεσήλικες έχουν ήδη χάσει τη μπάλα........

marayia είπε...

@ampelofilosofos είπα εγω για φάτε μάτια ψάρια .. ? χεχεχ Αν σας πω οτι την ώρα που σηκώθηκε ζήλεψα και το βλέμμα μου καρφώθηκε στους γραμμωτούς κοιλιακούς του? ΄-)

ampelofilosofos είπε...

@patsiouri αυτό είναι γεγονός! Το χειρότερο όμως είναι να συνατάς μη μεσήλικες με συμπεριφορά... μεσήλικα! :)

Λοιπόν, Λιακάδα, νομίζω ότι θα πρέπει να απαγορευθεί δια...ροπάλου η δημόσια περιφορά των σωματικών προσόντων που περιγράφεις ως ηθική αυτουργία για σεξουαλική παρενόχληση! ;) Δηλαδή, άνθρωποι δεν είμαστε και εμείς ;! :)

marayia είπε...

@ampelofilosofos Πάλι με παραξηγησες! Εϊπα εγώ οτι παρενοχλήθηκα? χαχαχ

ampelofilosofos είπε...

:-) Α, μα δεν εννοούσα εσένα! Είμαι σίγουρη όμως ότι σου πέρασε από το μυαλό να παενοχλήσεις τον εν λόγο κύριο! (Αν δεν το έκανες δηλάδη, που και αυτό το θεωρώ απολύτως θεμητό εως και επιβεβλημένο....)
Ασε που αν του πρότεινες σπιτική σορμπέ λεμόνι μπορεί και να μην έλεγε όχι! ;-)

marayia είπε...

@ampelofilosofe μόνο από το μυαλό μου πέρασε ;-) pppp
Για τα επιβεβλημένα και για τα θεμιτά ... δεν θα σας πω χαχαχ
Μάκια βρε

marayia είπε...

Μεταξύ μας εκτός απο τους φανερά γυμνασμένους κοιλιακούς είχε ΚΑΙ τσουπωτά οπίσθια λολολ και χαμόγελο ζάχαρη .. ( ετσ δεν λένε οι αντρες τα.. μεταξύ τους?) Να ευθυμήσουμε και λιγάκι..
Το νι μου που βρήκα μαλλον είχαν δίκιο οι ψαράδες ( δεν έπρεπε να το πετάξω πίσω στο νερό) Πάει το¨"γούρι" .. χαχαχ
Θα περιμένω, με χαμόγελο πάντα να αλλάξει το φεγγάρι ..